Hur mycket skulle du betala för ett Nintendo retro?

08 februari 2022
jonas olsson

editorial

Få saker kan aktivera en nostalgisk känsla hos människor som ett tv-spel från barndomen. Den känsla som spred sig i kroppen när du kopplade in ditt Nintendo och spelade Super-Mario eller 007 med dina kompisar var unik. Äldre spel som nintendo retro eller till och med Nintendo 64 är någonting alldeles extra. Om du inte ägde ett själv så kände du garanterat någon som gjorde det. Och det var få förunnat att få spela de där spelen.

När du inser att det faktiskt finns möjlighet att spela gamla retrospel på Nintendo än idag så är det lätt att bli sentimental. Barndomsminnena passerar revy framför ögonen. Känslorna. Minnena. Till och med dofterna av ett uppackat spel och ljudet av att klicka i spelet i konsolen. Det är som musik i öronen. När du spelar de gamla retrospelen som RoboCop eller Tank är det som att världen stannar. Allting annat får sättas på paus.

 

nintendo retro

 

Nintendo har ovärderlig nostalgi

Att komma över en gammal Nintendo-konsol och tillhörande retrospel är som att hitta en gammal skatt. En skatt som man nästan hade glömt existerade. Men när man tar fram den förstår man verkligen hur värdefull den är. Där och då är det svårt att förstå att du överhuvudtaget kunde plocka undan den. Men så hittade du den där hemsidan en dag när du slösurfade på nätet. Där fanns den. Begagnad, men i utmärkt skick. Då är det ingen tvekan.

“Håll käft och ta mina pengar”, ropar du säkert åt annonsen där spelet ligger ute. Det här är någonting som är värt att betala mycket för. Hade det varit ett nytt spel eller en annan konsol skulle du ha ratat det direkt. Men när det gäller Nintendo så handlar väldigt mycket om nostalgin och de känslor som finns runt spelen. Det är nästan svårt att sätta ett pris på det.

Fler nyheter